Ingrediente
- 2 bucati generoase de peste cam de 200 de grame. eu am avut crap,insa se poate prepara cu orice peste aveti la indemana sau va place.
- 2 linguri faina.
- putin ulei cam 2-3 linuri
- Pentru sos
- 2 catei de usturoi taiati grosier
- 1/2 ceapa
- 300 grame suc de rosii
- o lingura pasta de tomate
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- pentru capac (plapuma)
- 200 ml apa
- o lingurita ulei
- drojdie 7 grame
- faina cat cuprinde
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
Pregatim coca mai intai.
Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul.
Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si neipicios,acoperim si-l lasam deoparte .
Pestele il saram ,piperam si -l tavalim prin faina, apoi in uleiul incins si il prajim usor pe ambele parti.
Il scoatem intr-un catron si -l dam deoparte.
Amestecam si pasam cu ajutorul unui blender vertical toate ingredientele de mai sus, pentru sos, pana obtinem un sos parfumat
Distribuim cate putin sos pe fundul castronului,adaugam pestele, apoi adaugam din nou sos.
Din coca formam doua bile, apoi cu mana aplatizam pana obtinem ca niste turte/lipii; acoperim castronul, formand din coca un capac.
Dam la cuptor preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 20 minute sau pana se rumeneste aluatul frumos.
Timpul de preparare in functie de cuptor.
Scoateti cu grija castroanele si puteti servi dupa 10 minute de repas.
Se serveste cu bucati din capac, calculat exact cat sa va ajunga pentru tot continutul din castron.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sub plapuma" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|