Ingrediente
- 1 pungă de creier de porc, congelat, care a cântărit aproximativ 2 kg.
- 6 ouă
- 6 linguri cu vârf, de făină albă
- 250-300 g de pesmet
- sare
- piper
- boia de ardei, dulce
- ulei
Mod de preparare
Se spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare.
Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. În compoziție se poate pune sare, piper și boia de ardei dulce, după gust.
Se toarnă ulei într-o cratiță și se încinge bine.
Bucățile de creier se tăvălesc prin compoziția preparată anterior, după care se dau prin pesmetul în care, de asemenea, am pus: sare, boia de ardei și piper, după gust. Se scot pe o coală de hârtie albă. Creierul zdrobit, l-am amestecat cu compoziția de ouă, făină și pesmet, apoi l-am porționat cu lingura, pentru a-l pune la prăjit.
În uleiul încins, se pun bucățile de creier, la prăjit. Se rumenesc pe ambele părți la foc potrivit, ca să nu se ardă. Când sunt gata, se scurg de ulei pe câteva prosoape de hârtie și se pun într-un vas.
Creierul pane se poate servi cu cartofi piure, natur, prăjiți sau cu pilaf de orez și cu murături.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane, cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|