Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 70 g zahar
- 2 linguri amidon alimentar
- coaja de lamaie si portocala
- 1 baton de scortisoara
- 250 ml lapte
- 250 ml smantana lichida
- 1 lingura zahar brun
Mod de preparare
Intr-un vas pe foc mic se pune laptele,smantana,coaja de citrice,scortisoara si se lasa 1-2min dupa care se da deoparte,se acopera sa se infuzeze aromele dar si sa se raceasca
In acest timp,se freaca galbenusurile cu zahar iar cand a rezultat o crema albicioasa,se adauga amidonul si se omogenizeaza bine;laptele racit se strecoara si se amesteca cu crema de galbenus,se rastoarna inapoi in vas,se tine pe foc mic amestecand continuu cu telul sa nu se prinda de vas iar dupa ce s-a ingrosat,se imparte crema in vase mici(ramekin),se acopera direct pe crema cu folie alimentara(sa nu prinda crusta)apoi se lasa la frigider 1h
Se serveste pudrate cu zahar brun si caramelizat cu pistolul special
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana by Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|