Crema catalana by Gordon Ramsay

Postat de ianculubita in Dulciuri
20 Ian 2015 | 3777 vizualizari
Crema catalana by Gordon Ramsay

Daca va plac cremele, cred ca si aceasta va fi in preferintele voastre ,mai ales ca e din cartea indragitului bucatar Gordon Ramsay; este asemanatoare cu reteta frantuzeasca Creme brulee, doar ca aceasta are un alt mod de pregatire, adica mult mai simplu!!

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 70 g zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 baton de scortisoara
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana lichida
  • 1 lingura zahar brun

Mod de preparare

Intr-un vas pe foc mic se pune laptele,smantana,coaja de citrice,scortisoara si se lasa 1-2min dupa care se da deoparte,se acopera sa se infuzeze aromele dar si sa se raceasca

In acest timp,se freaca galbenusurile cu zahar iar cand a rezultat o crema albicioasa,se adauga amidonul si se omogenizeaza bine;laptele racit se strecoara si se amesteca cu crema de galbenus,se rastoarna inapoi in vas,se tine pe foc mic amestecand continuu cu telul sa nu se prinda de vas iar dupa ce s-a ingrosat,se imparte crema in vase mici(ramekin),se acopera direct pe crema cu folie alimentara(sa nu prinda crusta)apoi se lasa la frigider 1h

Se serveste pudrate cu zahar brun si caramelizat cu pistolul special

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana by Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti

Postat de simona72

Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti

Punem gelatina la inmuiat cu putina apa conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a hidratat o punem pe ochiul mic de la aragaz, amestecam mereu pana este diluata.  Pentru panna...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de Ina

Desert nuci umplute

Realizarea cojilor de nuci: Punem într-un vas adânc untul, untura și zahărul pudră.  Mixăm totul până obținem o crema spumoasă, apoi adaugăm ouăle pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2015, 09:32
la 20.01.2015, 09:34
Ce buna !!! Vad ca nu stai folosesti carticica Cu spor
la 20.01.2015, 09:41
delicioasa!
la 20.01.2015, 09:43
ce buna este
la 20.01.2015, 09:44
Cred ca-i tare buna !

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking