Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are.
Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie.
Scurgem fileul de hering și îl tocăm mărunt.
Scurgem roșiile deshidratate și le tocăm în cuburi mici, dar urmărim să rămână ușor unse, că e tare gustos uleiul în care sunt conservate.
Peste brânza proaspătă de vaci, adăugăm cuburile de unt și le amestecăm.
Punem untul pentru a obține mai multă cremozitate.
Adăugăm heringul mărunțit și cuburile de roșii deshidratate și introducem mixerul.
Mixăm ingredientele până obținem o cremă omogenă, pe care o diluăm, treptat, cu smântână lichidă.
Punem smântână până ajungem la textura unei creme de brânză ușor tartinabilă.
Potrivim gustul cu sare și piper alb, măcinat și o dăm la rece, în recipiente cu capac.
Este foarte bună servită cu ceapă roșie, se poate chiar adăuga ceapă tocată în ea.
De asemeni se poate adăuga verdeață tocată: mărar, pătrunjel.
Eu am preferat-o simplă și fiecare o asezonează în timpul servirii cu ce poftește.