Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate

Postat de merisor67 in Salate
8 Ian 2018 | 2885 vizualizari
Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate

Am luat de la mama niște brânză proaspătă de vaci și m-am gândit să prepar această Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate. Este foarte bună, mai ales printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse coșulete din aluat sau pe pâine prăjită.  

Ingrediente

  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 50 g unt
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g hering afumat
  • 3-4 buc. roșii deshidratate
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are.

Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie.

Scurgem fileul de hering și îl tocăm mărunt.

Scurgem roșiile deshidratate și le tocăm în cuburi mici, dar urmărim să rămână ușor unse, că e tare gustos uleiul în care sunt conservate.

Peste brânza proaspătă de vaci, adăugăm cuburile de unt și le amestecăm.

Punem untul pentru a obține  mai multă cremozitate.

Adăugăm heringul mărunțit și cuburile de roșii deshidratate și introducem mixerul.

Mixăm ingredientele până obținem o cremă omogenă, pe care o diluăm, treptat, cu smântână lichidă.

Punem smântână până ajungem la textura unei creme de brânză ușor tartinabilă.

Potrivim gustul cu sare și piper alb, măcinat și o dăm la rece, în recipiente cu capac.

Este foarte bună servită cu ceapă roșie, se poate chiar adăuga ceapă tocată în ea.

De asemeni se poate adăuga verdeață tocată: mărar, pătrunjel.

Eu am preferat-o simplă și fiecare o asezonează în timpul servirii cu ce poftește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata cu ton si naut

Postat de cristeena20

Salata cu ton si naut

Pregatim ingredientele in prealabil si montam salata in farfuria de servit. Fierbem oul tare, spalam salata verde (avem nevoie de 4-5 frunze) si o uscam de apa -se rupe in bucati potrivite....

Citeste continuarea

Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline

Postat de RODIMUR

Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline

Ardeii capia se scot de cu seară de la congelator și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama. Cartofii se spală și se pun în apă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2018, 09:51
la 08.01.2018, 09:55
Îmi plac cremele de brânză cu pește!
la 08.01.2018, 10:40
E perfecta la micul dejun!
la 08.01.2018, 11:56
Buna!
la 08.01.2018, 12:25
Mulțumesc, dragilor!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking