Ingrediente
- 1/2 pachet de unt
- 7 linguri de zahar
- 5 linguri faina
- zahar vanilinat
- 700 ml lapte
- 2-3 oua
Mod de preparare
1/2 pachet unt (100 gr)se pune la fiert pe baie marie cu 7 linguri de zahar si vanilie,amestecand continuu.Cand untul se topeste se adauga 5 linguri cu varf de faina .Se amesteca energic si dupa incorporare se adauga 700 ml lapte fierbinte ,turnat putin cate putin pana la omogenizare.Se pune un praf sare .
Se mai tine pe baine marie amestecand cam 5-10 min,sa fiarba faina.Daca o folosim in aluaturi ,la cuptor,nu mai lasam .
Se ia de pe foc si dupa max 5 min se adauga 3 galbenusuri,unul cate unul ,amestecand rapid.
Albusurile se bat spuma tare cu 2-3 linguri de zahar si se amesteca in crema calda.
Putem sa o servim in cupe sau in diverse prajituri ,in atatea feluri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|