Ingrediente
- 6 oua
- 200g zahar
- 1 l lapte
- zahar vanilat
Mod de preparare
Se topeste zaharul intr-o cratita, dupa care se tapeteaza peretii cam 3/4 din inaltimea cratitei. Se lasa cratita sa se raceasca. Se pune laptele la fiert la foc mic. Se bat ouale spuma cu zaharul vanilat. Se pune cuptorul la incalzit. Dupa ce a fiert laptele, se iau ouale batute suma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul creat peste zaharul topit. Cratita se pune in alta mai mare, la bain-marie s se pune la cuptor. Se tine la cuptor pana cand incepe sa prinda o culoare maronie si esti sigur ca in mijloc compozitia s-a inchegat( verifici cu o lingura sau scobitoare). Se serveste doar rece, simpla sau cu frisca. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|