Crema de zahar ars (Multicooker)

Postat de Dya in Dulciuri
4 Iun 2014 | 13894 vizualizari
Crema de zahar ars (Multicooker)

Ador crema de zahar ars si, ca o traditie, o pregatesc mereu de ziua mea! A fost ocazia perfecta pentru a incerca , din nou, multicooker-ul! Prima data, m-am hazardat, si, din exces de zel, am ales o temperatura de 180 de grade , pentru 30 de minute cred. Nici nu mai stiu. Cert este ca si zaharul ars a fost in cantitate prea mare, si coacerea prea lunga, iar crema a fost patrunsa in totalitate de siropul de zahar ars. De aceasta data a iesit perfect! Reteta propusa aici http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-zahar-ars-31561.html

Ingrediente

  • 1 litru de lapte proaspat (de capra)
  • 10 oua mari
  • 2 linguri cu zahar tos
  • esenta de rom
  • zahar caramelizat (pentru care am folosit 2-3 linguri cu zahar)

Mod de preparare

Caramelizam cele 2-3 linguri cu zahar,  folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu). Intre timp, amestecam ouale cu cele 2 linguri cu zaharul, adaugam esenta de rom si laptele si omogenizam totul. Compozitia obtinuta o turnam in vasul cooker-ului, peste zaharul caramelizat, selectam programul BAKE la 150 de grade, pentru 20 de minute. Dupa coacere, o lasam sa se raceasca treptat  si o pastram la frigider pana la servire. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Retete similare

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la  Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Amestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca. Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati. Pregatiti aparatul Crock Pot...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de miha

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.  Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2014, 18:23
cat de bine arata
la 04.06.2014, 18:24
Ce bine arata!
la 04.06.2014, 18:24
iar sunt cucii pe faleza..
la 04.06.2014, 18:29
O bunatate !!!
la 04.06.2014, 18:44
Cleme, la mine sunt mereu ))

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking