Cremă de zahăr ars cu mere şi scorţişoară – Multicooker

Postat de madi_marin in Prajituri
26 Noi 2013 | 4119 vizualizari
Cremă de zahăr ars cu mere şi scorţişoară – Multicooker

Desert delicios şi aromat în ton cu vremea de afară!

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 800 ml lapte dulce
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă praf de scorţişoară
  • 5 linguri pentru zahărul caramel

Mere caramel:

  • 4 mere
  • 4 linguri cu zahăr

Mod de preparare

Se caramelizează la foc mic cele 4 linguri de zahăr, apoi se toarnă într-un vas de cuptor. Merele se curăţă de coaja, se spală, se ususcă şi se taie feliuţe. Se toarnă peste caramel, apoi se da vasul la cuptor la foc iute, ca să se înmoaie şi să se caramelizeze (cam 15 minute).

Între timp se caramelizează cele 5 linguri de zahăr, care apoi se toarnă în cuva aparatului.

Ouăle se bat cu zahărul cu un tel, apoi se adaugă esenţa, praful de scorţişoară şi laptele. Se omogenizează compoziţia.

Când merele sunt gata, se lasă puţin la răcit, apoi se toarnă în compoziţia de ouă şi lapte şi se amestecă bine.

Se toarnă totul în vasul aparatului peste caramel, se setează aparatul pe programul BAKE la temperatura de 180 grade.

În 20 – 25 de minute desertul este gata.

Se lasă la răcit.

Se poate servi ca atare, cu cremă sau frişcă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă de zahăr ars cu mere şi scorţişoară – Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Postat de Ksenya

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si capsuni

Postat de simona72

Tarta cu branza si capsuni

Pregatim blatul : punem intr-un robot de bucatarie brinza de vaci, oul, uleiul, zaharul, vanilia si amestecam putin cit sa se incorporeze toate. Adaugam in vasul din robot faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2013, 20:23
Exact ce mi-a recomandat medicul
Super! Bravo, Mădălina!
la 26.11.2013, 20:25
Minunat desert
la 26.11.2013, 20:31
super
la 26.11.2013, 20:34
la 26.11.2013, 20:39
bestial arata chiar nu ammancat demult

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking