Chec fin cu cacao

Postat de Ela68 in Prajituri
12 Mai 2015 | 36404 vizualizari
Chec fin cu cacao

M-a servit prietena mea cu o feliuta de chec cu o textura foarte fina. Ne-a placut mult si imediat ce am primit oua de tara, l-am executat rapid. Reteta este una clasica de chec, singura deosebire este ca din zahar si apa se face in prealabil un sirop. Puteti adauga in compozitie si nuci sau fructe uscate, eu n-am avut de data asta.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 ml apa
  • 190 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 250 g faina
  • un varf de sare
  • zahar vanilat
  • 2 lingurite cacao ( am avut Olandeza )
  • 2-3 linguri de lapte
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

1. Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet.Se lasa la racit.

2. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, se toarna siropul de zahar si se mixeaza in continuare pana la omogenizarea completa.

3. Se freaca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste albusuri amestecand pana cand se inglobeaza complet.Punem acum zaharul vanilat si faina cernuta.

4. Oprim o cana din compozitie si amestecam cu pudra de cacao si doua (sau trei  linguri de lapte, astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.

5. Tapetatati o forma dreptunghiulara cu hartie de copt unsa cu unt si turnati mai intai amestecul fara cacao, apoi deasupra, cel cu cacao. Ne jucam cu o scobitoare pana obtinem un design care sa ne fie pe plac si il coacem la foc mic, timp de 30 minute. Faceti testul scobitorii si cand e gata, il scoateti usor din forma si il lasati la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fin cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert chec marmorat

Postat de RODIMUR

Desert chec marmorat

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat, până încep să crească, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin, bătând întruna. Se adaugă și un plic de...

Citeste continuarea

Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează până ce încep să crească, după care se adaugă, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și gălbenușurile, unul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2015, 20:51
tocmai am savurat o felie pe blog!
la 12.05.2015, 20:51
Ce bine arată!
la 12.05.2015, 20:56
savurez si eu virtual o felie ca sigur nu ingrasa
la 12.05.2015, 20:59
Un chec foarte bun ne-ai adus!
la 12.05.2015, 21:02

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking