Ingrediente
- 5 oua
- 150 ml apa
- 190 g zahar
- 60 ml ulei
- 250 g faina
- un varf de sare
- zahar vanilat
- 2 lingurite cacao ( am avut Olandeza )
- 2-3 linguri de lapte
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
1. Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet.Se lasa la racit.
2. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, se toarna siropul de zahar si se mixeaza in continuare pana la omogenizarea completa.
3. Se freaca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste albusuri amestecand pana cand se inglobeaza complet.Punem acum zaharul vanilat si faina cernuta.
4. Oprim o cana din compozitie si amestecam cu pudra de cacao si doua (sau trei linguri de lapte, astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.
5. Tapetatati o forma dreptunghiulara cu hartie de copt unsa cu unt si turnati mai intai amestecul fara cacao, apoi deasupra, cel cu cacao. Ne jucam cu o scobitoare pana obtinem un design care sa ne fie pe plac si il coacem la foc mic, timp de 30 minute. Faceti testul scobitorii si cand e gata, il scoateti usor din forma si il lasati la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fin cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|