4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Ador crema de zahar ars si, ca o traditie, o pregatesc mereu de ziua mea! A fost ocazia perfecta pentru a incerca , din nou, multicooker-ul! Prima data, m-am hazardat, si, din exces de zel, am ales o temperatura de 180 de grade , pentru 30 de minute cred. Nici nu mai stiu. Cert este ca si zaharul ars a fost in cantitate prea mare, si coacerea prea lunga, iar crema a fost patrunsa in totalitate de siropul de zahar ars. De aceasta data a iesit perfect! Reteta propusa aici http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-zahar-ars-31561.html
Ingrediente
Mod de preparareCaramelizam cele 2-3 linguri cu zahar, folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu). Intre timp, amestecam ouale cu cele 2 linguri cu zaharul, adaugam esenta de rom si laptele si omogenizam totul. Compozitia obtinuta o turnam in vasul cooker-ului, peste zaharul caramelizat, selectam programul BAKE la 150 de grade, pentru 20 de minute. Dupa coacere, o lasam sa se raceasca treptat si o pastram la frigider pana la servire. Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de gaby_d
Amestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca. Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati. Pregatiti aparatul Crock Pot...
Citeste continuareaPostat de miha
Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu. Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|