Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto

Postat de cris2711 in Dulciuri
29 Dec 2010 | 7184 vizualizari
Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto

Crema Mascarpone se potriveste foarte bine cu Amaretto si mere sau pere caramelizate.se serveste rece.

Ingrediente

  • coaja rasa de la o clementina(portocala)
  • 2 galbenusuri
  • 50 grame zahar
  • 250grame Mascarpone
  • 80 grame smantana
  • 2-3 linguri Amaretto
  • un mar
  • 250 grame zmeura
  • 100 ml suc de portocale
  • zahar vanilat
  • un varf de scortisoara
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Coaja de clementina(portocala)se rade marunt.Galbenusul cu cele 50 grame de zahar se amesteca pe baia de abur pana se formeaza ca o crema.Se ia de pe foc si se adauga Mascarpone.Smantana se amesteca usor cu mixerul cu 2 linguri de zahar si pe urma se adauga la crema de mascarpone.Marul se curata de coaja si samburi ,se taie felii.Intr-o tigaie la foc mijlociu se caramelizeaza feliile de mar (nu foarte tare)trebuie sa ramana galben la culoare.Se stinge cu 100 ml suc de portocale si se amesteca pana devin aurii.se pune si un zahar vanilat si varful de scortisoara.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.In castronele se pune zmeura,un rand de crema Mascarpone ,un rand de mere caramelizarte,un rand de mascarpone si tot asa pana se umple castronele .Se pune la frigider si se lasa cel putin2-3 ore inaintea servirii.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mucenici muntenesti

Postat de Constelatialeu

Mucenici muntenesti

Faina cu sarea si apa calda se amesteca si se formeaza o coca ,din care se intinde foaie de grosimea a 2 mm. Cu ajutorul aparatului de facut mucenici se formeaza acestia. Se aseaza in tava pe...

Citeste continuarea

Inghetata de casa

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata de casa

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar, laptele, esenta si untul. Se fierb la foc iute, amestecand continuu. Dupa ce se topeste untul, se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2010, 18:00
Wauuuu ce bine arata ma intorc cand ai furci
la 29.12.2010, 18:20
Miuta,mersi pentru compliment
la 29.12.2010, 18:39
Super arata!
la 29.12.2010, 18:41
Miha,o portie pentru tine si micutii harnicuti? Danke Pentru micuti bineinteles fara Amaretto
la 29.12.2010, 19:31
un paharel micut

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking