Creme brulee cu crema de bostan

Postat de ianculubita in Dulciuri
15 Sep 2013 | 3377 vizualizari
Creme brulee cu crema de bostan

Daca tot s-au copt placintarii la gradina si daca tot e Duminica,eu va voi rasfata cu ceva bun; astfel de creme, se numara printre preferatele mele,e un deliciu frantzuzesc care te face sa mai ceri una!

Ingrediente

  • 1 felie de bostan
  • 400 ml smantana lichida
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 1 pastaie de vanilie Tonka
  • zahar brun pentru ornat

Mod de preparare

Facem un piure din felia de bostan curatata de coaja, taiata cubulete si pusa la fiert impreuna cu radacina de ghimbir si pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine scoatem pastaia de vanilie, strecuram si facem piureul.

Intr-un vas punem smantana pe foc mic doar cat se incalzeste, adaugam galbenusurile frecate cu zahar, crema de bostan, amestecam totul foarte bine si dam vasul la frigider 2 ore. Dupa acest timp, portionam crema in forme, le punem in tava cu apa fierbinte sa treaca putin peste mijlocul formelor si lasam la cuptor 30-40 minute (depinde de cuptor).

Dupa ce s-au racit foarte bine, presaram zahar brun deasupra si cu pistolul caramelizam apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu crema de bostan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi

Postat de xana

Desert gogosi

L aptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu...

Citeste continuarea

Chec pufos cu nuca

Postat de Bucataras

Chec pufos cu nuca

Cantitatile sunt pentru o tava de chec Mai intai separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare. Eu voi folosi un robot de bucatarie ca sa fie si mai simplu! Adauga apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2013, 08:55
Tare imi place!
la 15.09.2013, 09:17
mi-aduce aminte de Nicusor, la Masterchef , cu "creme brune" )
la 15.09.2013, 09:18
Oricum, nici eu nu stiam ce este
la 15.09.2013, 09:20
daa Ina,vai ce m-am distrat cu Nicusor
la 15.09.2013, 10:25
ce bine arata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking