Cremes a la Mona

Postat de aziz in Prajituri
5 Feb 2011 | 11818 vizualizari
Cremes a la Mona

Ingrediente

  • 2 foi pt cremsnit
  • 500ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • o cutie smantina pt frisca (250ml)
  • 1 puding vanilie
  • 125 ml lapte rece
  • caramel

Mod de preparare

facem mai intii crema ca pt eclere, incalzim laptele 500 ml din care oprim un pahar rece pe care il amestecam cu galbenusurile si amidonul. Zaharul il punem in laptele cald si cind incepe sa fiarba se adauga laptele cu ou si amidon si amestecam continuu. Cind s-a ingrosat se da la rece .Smantina pt frisca o mixam cu puddingul si 125 ml lapte aceasta crema se amesteca cu crema de lapte cind aceasta s-a racit. Punem peste prima foaie crema obtinuta, foaia de deasupra eu am taiat-o patratele peste care am turnat caramel.

Se lasa la frigider citeva ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes a la Mona" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu mac si lamaie

Postat de Valclaudia

Guguluf cu mac si lamaie

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma. Galbenusurile le mixam cu restul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2011, 12:08
azi am desert in doua locuri
la 05.02.2011, 12:10
Cum as putea refuza asemenea minunatie si facuta de manute harnice de Aziz?
la 05.02.2011, 12:13
la 05.02.2011, 12:14
vreau si eu ca-mi place mult
la 05.02.2011, 12:40
Ma inebuniti cu bunatatile voastre

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking