Cremes a la Mona

Postat de aziz in Prajituri
5 Feb 2011 | 11799 vizualizari
Cremes a la Mona

Ingrediente

  • 2 foi pt cremsnit
  • 500ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • o cutie smantina pt frisca (250ml)
  • 1 puding vanilie
  • 125 ml lapte rece
  • caramel

Mod de preparare

facem mai intii crema ca pt eclere, incalzim laptele 500 ml din care oprim un pahar rece pe care il amestecam cu galbenusurile si amidonul. Zaharul il punem in laptele cald si cind incepe sa fiarba se adauga laptele cu ou si amidon si amestecam continuu. Cind s-a ingrosat se da la rece .Smantina pt frisca o mixam cu puddingul si 125 ml lapte aceasta crema se amesteca cu crema de lapte cind aceasta s-a racit. Punem peste prima foaie crema obtinuta, foaia de deasupra eu am taiat-o patratele peste care am turnat caramel.

Se lasa la frigider citeva ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes a la Mona" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao

Postat de merisor67

Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao

Pentru blat , mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și dăm deoparte 4 gălbenușuri, pentru a le folosi la cremă. Presărăm un praf de...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere ,branza de vaci si musli

Postat de andaoana

Prajitura cu mere ,branza de vaci  si musli

Aluatul :  Pornim cuptorul la 180 grade.Intr-un castron punem faina cernuta , praful de copt, zaharul, untul la temperatura camerei, smantana si amestecam bine . Vom obtine un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2011, 12:08
azi am desert in doua locuri
la 05.02.2011, 12:10
Cum as putea refuza asemenea minunatie si facuta de manute harnice de Aziz?
la 05.02.2011, 12:13
la 05.02.2011, 12:14
vreau si eu ca-mi place mult
la 05.02.2011, 12:40
Ma inebuniti cu bunatatile voastre

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking