Ingrediente
Ingrediente:
- 3 foi de aluat frantuzesc (ale mele erau de forma rotunda)
Pentru crema:
- 1 l de lapte
- 6 galbenusuri de ou
- esenta vanilie
- 8 linguri amidon
- 200 g de zahăr pudră
- 100g unt
- 1 foaie de gelatină
Pentru decor:
- 200 g zahar pudra
- 3 linguri de apa
Mod de preparare
Crema :
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.
Se încălzește 75 cl de lapte cu vanilia și untul.
Într-un castron diluam amidonul cu 25 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.
Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.
Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.
Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cateva ore.
Aluatul:
Se taie fiecare foaie de aluat in forma patrata - 3 pătrate de dimensiuni identice. Puneti fiecare pătrat de aluat pe o foaie de copt. Faceti gauri mici cu o furculiță. Se presara peste aluat un strat fin de zahăr.
Coaceți la cuptor la 200 ° C timp de 15 minute. După 15 minute, intoarceti aluatul, presarati de asemenea un strat cu zahăr si lasati 10 minute la 200 ° C.
Aluatul trebuie sa fie auriu și crocant. Faceti acelasi lucru pentru celelalte aluaturi.
Am corectat si tăiat marginile. Se taie apoi 2 din cele 3 aluaturi in 6 parti egale.
Montați cremsnitul... foaia de aluat netaiata, un strat generos de crema, deasupra o foaie de aluat (taiata de data aceasta).
Acoperiti cu un ultim strat de crema si puneti ultima foaie de aluat.
Pentru decor:
Amestecati zaharul pudra cu 2-3 linguri de apa pana obtinem o crema groasa.
Intindeti crema peste prajitura.
Intr-un mic castron amestecati cacaoa cu cateva picaturi de apa pana obtineti o crema un pic lichida.
Puneti intr-un posh, taiati coltul pungii foarte fin - 1,2mm, presati crema de cacao si trageti linii paralele pe toata prajitura.
Cu o scobitoare le trageti la dreapta sau la stanga. Puneti la rece pentru cel putin 60 de minute......Este deja portionata, va ramane sa taiati ultimul aluat.
Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit frantuzesc Mille-feuille" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|