Cremsnit rapid

Postat de kamy in Dulciuri
14 Mar 2011 | 27543 vizualizari
Cremsnit rapid

Aveam chef de ceva dulce........

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr.unt(sau 80 gr.untura)
  • 125 gr.faina
  • 1 lingura zahar
  • 250 gr.apa
  • sare
  • 1 cutie crema cremsnit dr.Oetker
  • 750 ml.lapte

Mod de preparare

Se pune la fiert apa,zaharul,untul si putina sare.Cand clocoteste se ia de pe foc,se pune toata faina si se amesteca pana se desprinde aluatul de peretii vasului.

Se lasa putin sa se raceasca,apoi se pune cate un ou intreg,amestecandu-se bine.Nu se adauga oul urmator decat dupa ce primul este bine incorporat.

Se unge tava de la aragaz numai cu margarina(daca se putea o tava mai mare pe aia o foloseam)si se intinde bine aluatul cu mana pe toata suprafata.

Se coace la foc mic 30 min.(depinde de cuptor)

Cand se scoate din cuptor se acopera cu un prosop umed si se taie in 2 bucati egale cand e aproape rece.

Crema o facem dupa instructiunile de pe pachet,se pune uniform pe foaie,se pune cealalta foaie,se apasa putin si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit rapid" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cremsnit cu aluat foietaj rapid delicios

Postat de RuxyRux

Desert cremsnit cu aluat foietaj rapid delicios

Crema:  Ouale se amesteca cu zaharul si amidonul, apoi cu o cana din cantitatea totala de lapte si se omogenizeaza astfel incat sa nu existe cocoloase. Restul de lapte se pune la foc...

Citeste continuarea

Cremes rapid

Postat de Corina33

Cremes rapid

Scoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2011, 16:56
crmsnit bun bun
la 14.03.2011, 16:58
Kamy si eu am chef de ceva dulce
la 14.03.2011, 17:02
Vaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiii....cum arataaaaaa
la 14.03.2011, 17:02
bai arata de-ti vine sa bagi mina prin ecran
la 14.03.2011, 17:03
bai asa se facea demult la cofetarie

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking