Eclere cu glazura de ciocolata

Postat de Retete_din_suflet in Prajituri
5 Mar 2013 | 6255 vizualizari
Eclere cu glazura de ciocolata

Ingrediente

Ingrediente aluat:

  • 200g faina,
  • 260ml apa,
  • 80ml ulei,
  • 5 oua,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • un praf de sare.

Crema:

  • 1cutie de crema pt cremsnit de la Dr. Oetker,
  • 700ml lapte rece,
  • 400-500ml frisca lichida rece,
  • 2-3plicuri de zahar vanilat.

Glazura ciocolata:

  •  80ml apa,
  •  4linguri de zahar,
  • 4-5linguri de cacao,
  • 100g unt.

Mod de preparare

Aluat: Se pune pe foc mic, apa cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecata cu zaharul vanilat si praful de sare. Se mesteca bine cu o lingura de lemn pana cand nu se mai lipeste de oala. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga ouale, pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare pana se omogenizeaza. Rezulta un aluat lipicios.

Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament, sau se unge cu ulei, se preseaza faina si se misca tava pentru a o distribui uniform.     

Se pune aluatul intr-un pistol de patiserie si se fac eclere, nu prea groase, de aluat. Se pot face si cu lingura sub forma de cerc.     

Se incinge cuptorul la 180ºC, foc mediu. Se coc 15-20min, pana capata o culoare aurie, fara sa se deschida usa cuptorului in primele 10min. Se scot si se lasa la racit.  

Crema: Se face dupa instrctiunele de pe ambalaj cu cei 700ml lapte.      

Frica:  Se bate cu cele 2-3 plicuri de zahar vanilat la viteza mare pana devine tare.

Glazura: Apa cu zaharul se pun pe foc mic sa se dizolve. Dupa se adauga cacao si se amesteca continuu sa se omogenizeze. Trebuie sa iasa ca o smantana groasa. Se incorporeaza untul bucatele. Dupa ce s-a topit se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.   

Asamblare: Se taie eclerele in jumate si se pune un strat de crema si unul de frisca. Partea de sus se inmoaie in glazura de ciocolata si se aseaza peste frisca. Se dau la rece pentru cel putin 1ora.     

Se pot umple si cu budinca de ciocolata sau vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2013, 08:48
foarte bune, imi plac eclerurile
la 05.03.2013, 09:29
Foarte bune,imi plac
la 05.03.2013, 09:40
ador eclerele...
la 05.03.2013, 10:16
Wow ce frumos le-ai glazurat! Imi plac eclerele,nici de la surioarele lor nu m-as da in laturi
la 05.03.2013, 10:17

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking