Creveti a la Stroganov

Postat de panacris in Fructe de mare
5 Oct 2012 | 4441 vizualizari
Creveti a la Stroganov

De curand am achizitionat o carticica de bucate, tiparita in Rusia. Multe greseli de traducere, dar si multe retete inedite si interesante. Aceasta e una dintre ele. ;), bineinteles ca am imbunatatit-o!

Ingrediente

  • creveti curatati 300 g,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 1 catel,
  • ciuperci taiate 1 borcan,
  • vin alb demisec 250 ml
  • smantana de gatit 250 ml
  • unt 50 g,
  • faina alba de grau 1 lingura,
  • ketchup Panacris 2 linguri,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat
  • ierburi provensale

Mod de preparare

Crevetii se prajesc in unt cca. 5 minute, apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt, apoi se adauga in untul ramas impreuna cu ciupercile feliate, lasandu-se la gatit, la foc mic, cca. 15 minute. Se adauga apoi faina, vinul, ketchup-ul, smantana, crevetii, amestecandu-se usor si se mai lasa la fiert cca. 10  minute. Se asezoneaza de sare, piper, ierburi provensale si se serveste ca atare sau alaturi de o garnitura de orez. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti a la Stroganov" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Midii cu lapte de cocos

Postat de AlexTeacher

Midii cu lapte de cocos

Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior. Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si...

Citeste continuarea

Salata de calamar

Postat de xana

Salata de calamar

Spalam bine tentaculele si le punem in vasul de la crock pot impreuna cu ceapa taiata grosier, 3 catei de usturoi, foile de dafin, putina sare, piper si 3-4 linguri de ulei de masline. Setam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2012, 21:48
foarte gustosi imi plac
la 05.10.2012, 21:56
la 05.10.2012, 22:03
la 05.10.2012, 22:08
ii adorrrr
la 05.10.2012, 22:16
Wow Wow Wow!!! De trei ori Wow! Super reteta! De unde ai achizitionat nebuniile alea de farfurii scoici? mama!!! Ce mult imi place!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking