Ingrediente
- 400 g creveti congelati,
- 2 portocale,
- 1 ardei gras rosu,
- 1 ceapa,
- 3 catei de usturoi,
- 1/2 lingurita ghimbir pudra,
- un praf de piper alb,
- un praf de sare,
- 1/2 lingurita curry pudra,
- 1 lingurita sos soia,
- 1/2 lingurita sos dulce-acrisor,
- 2 lingurite otet,
- ulei de masline
- mix de legume congelate: fasole pastai, cartofi, zucchini, mazare, porumb, morcov, ciuperci, orez (o combinatie facuta de mine intre 2 sortimente de mix de legume).
Mod de preparare
Am decongelat crevetii in apa rece si i-am lasat la scurs.
Am taiat ardeiul si ceapa si le-am pus in tigaie cu 1 lingura de ulei de masline. Le-am sotat cateva minute apoi am pus usturoiul tocat fin.
Am mai lasat 2-3 minute, apoi am pus crevetii si condimentele. Am adaugat otetul si sosurile.
Am decojit portocalele si le-am tocat cuburi. Le-am pus peste creveti cu tot cu sucul care s-a scurs din ele.
Am lasat la foc mediu aprox 10-12 minute, amestecand din cand in cand.
Mixurile de legume le-am pregatit intr-un wok mare la foc iute impreuna cu 2-3 linguri ulei de masline si un praf de sare.
Am servit crevetii cu sos de portocale si legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|