Ingrediente
- Ingrediente Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare
- 250 gr creveti curatati
- 1 lingurita unt (sau 2-3 linguri ulei de masline)
- 2 catei mari de usturoi
- 1/2 pahar vin alb
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
Mod de preparare Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare
Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele.
Curatati usturoiul, il taiati felii.
Puneti o tigaie pe foc, focul sa fie potrivit, adaugati untul si usturoiul.
Cand untul s-a topit si usturoiul devine usor auriu, dati drumul crevetilor. Ii sotati 2-3 minute, apoi turnati vinul.
Presarati sare si piper. Amestecati si lasati pe foc 5-7 minute, ca sa mai scada lichidul.
Spre final ii stropiti cu zeama de lamaie, amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc.
Trageti tigaia deoparte cand sunt gata crevetii. Ii presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Din seria preparatelor cu fructe de mare, iti recomandam si reteta de Creveti marinati la gratar sau Paella cu creveti si chorizo, un preparat savuros.
Daca vrei sa iesi din tipare, poti incerca si combinatia de Salsa cu capsuni si creveti, un preparat cu care iti poti impresiona musafirii.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|