Ingrediente
- Creveți nedecorticați cca. 1000 g,
- Unt grăsime 65% cca. 100 g,
- Vin alb demisec cca. 250 ml.
- Pătrunjel frunze pentru servire.
Mod de preparare
Creveții se curăță de carapace, până la codiță, apoi se trec rapid sub jet de apă rece și se lasă cca. 10 minute la rece.
Într-o tigaie cu fund dublu sau cel mai bine de fontă, se pune untul la topit, până se obține o ușoară caramelizare, apoi se adaugă creveții curățați se lasă cca. 2 minute să se gătească, se adaugă vinul la temperature camerei și se lasă la gătit la foc mic până ce scade sosul.
Creveții se servesc fierbinți împreună cu sosul și asezonate cu frunze de pătrunjel proaspăt.
Simplu și delicious.
Spor și poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de unt si vin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|