Creveti la gratar

Postat de doralinda72 in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2013 | 3254 vizualizari
Creveti la gratar

De cate ori merg in grecia, la tavernele pe unde mergem, aleg tot ce e fruct de mare! O reteta rapida, simpla si gustoasa!

Ingrediente

  • 8 creveti mari prefieri(trebuie sa aiba culoarea rosie, daca sunt gri, inseamna ca nu au fost fierti si trebuie sa ii fierbeti voi arucandu-i in apa clocotita ptr 1-2 min)
  • putina sare
  • putin ulei
  • paprika rosie iute(aditional)

Mod de preparare

Daca crevetii sunt congelati, ii lasam sa se decongeleze, apoi ii curatam de bucatelele de carapace(nu stiu exactcum sa numesc aceasta parte!) si lasam doar capul si coada apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam se se scurga putin. Intr-o tigaie speciala ptr gratar, punem foarte putin ulei ptr a nu se lipi crevetii, incingem la foc mare apoi , inainte de a pune crevetii micsoram focul si ii punem lasandu-i cateva minute intorcandu-i si pe partea cealalalta. Inainte sa ii punem, cat timp sunt in strecuratoare, presaram putina sare si paprika. Se servesc simpli sa acompaniati de peste stropiti cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti la gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti marinati la gratar

Postat de gurita_ta2005

Creveti marinati la gratar

Crevetii se clatesc bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, punem crevetii scursi, uleiul de masline si condimentele, amestecam usor cu mana si lasam la rece cateva ore....

Citeste continuarea

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Postat de Sylvia

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2013, 12:24
deliciosi
la 06.01.2013, 12:25
Buni!
la 06.01.2013, 12:31
Mmmm! numai de astia as manca!!!
la 06.01.2013, 13:09
la 06.01.2013, 13:34
Mon

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking