Creveti pe gratar

Postat de mamaieelena in Fructe de mare
25 Mar 2013 | 5377 vizualizari
Creveti pe gratar

Daca bugetul ne-ar permite numai creveti as manca zilnic.

Ingrediente

  • 15 bucati de creveti cruzi
  • sare
  • piper
  • tabasco
  • 1 lingurita sos soia
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 buc.bete pentru frigarui

Mod de preparare

Crevetii curatati de carapace se spala si se pun pe hartie de bucatarie. Se dau cu sare, piper, tabasco cateva picaturi, sos de soia, dupa care se vor amesteca si se infig in betele de frigarui cate trei bucati. Se vor lasa 10 minute sa intre bine sosul in ei si in acest timp se pregateste din usturoi un mujdei pe care il asezonam cu sare si ulei.

Se pune gratarul de aragaz pe foc lasand sa se incinga bine se unge cu putin ulei si se vor pune frigaruile lasand pe fiecare parte pana se patrund pana la jumatate, dar intre timp se tamponeaza cu pensula de silicon inmuiata in mujdei fiecare crevete. Se intorc si pe cealalta parte repetand figura cu usturoiul. Toata aceasta operatiune dureaza 15 minute ca sa ramana zemosi crevetii.

Se servesc cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti pe gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti marinati la gratar

Postat de gurita_ta2005

Creveti marinati la gratar

Crevetii se clatesc bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, punem crevetii scursi, uleiul de masline si condimentele, amestecam usor cu mana si lasam la rece cateva ore....

Citeste continuarea

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Postat de Sylvia

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2013, 20:05
Arata bine !
la 25.03.2013, 20:10
wow,as servi si eu
la 25.03.2013, 20:20
deliciosi
la 25.03.2013, 20:27
la 25.03.2013, 20:38
Mmmmm.... ador crevetii! Vreau si eu o portie

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking