Ingrediente
- Pentru creveti:
- 2 crengute rozmarin proaspat
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- cateva firisoare de sofran
- o lingurita paprika afumata
- 1 portocala
- 6 creveti mari
- Pentru salata:
- 150 grame couscous integral
- 1 portocala
- 1 legatura de sparanghel
- cateva fire de ceapa verde
- sare/piper
- 1 lamaie
- iaurt
- 1/2 rodie
- 1 chili
- 1/2 legatura menta
Mod de preparare
Intr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga crevetii si o portocala taia in sferturi, se amesteca si se lasa la marinat 10 minute.
Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte.
Se toaca sparanghelul marunt, impreuna cu ceapa verde si chiliul si se aseaza pe un platou. Se adauga sucul de lamaie, cel de portocala si frunzele de menta tocate, pastrand cateva pentru decor. Se amesteca, se adauga couscous, sare si piper si se mixeaza pentru omogenizare.
Se prajesc crevetii, impreuna cu bucatile de portocala si marinata intr-o tigaie fara ulei, la foc mare 4-5 minute, se aseaza peste couscous si se decoreaza cu iaurt, frunze de menta si seminte de rodie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|