Ingrediente
- 1 kg creveti decorticati
- 5-6 cartofi mari
- 4-6 catei de usturoi
- 1 rosie potrivita
- 1 pachet de unt
- 2-3 linguri suc de lamaie
- sare, piper
- boia dulce si iute
- patrunjel
Mod de preparare
Prima oara curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare la foc mediu.
Dupa care, incalzim untul intr-o tigaie de teflon si se adauga crevetii si ustoroiul. Se soteaza la foc mediu amestecand incontinuu 4-5 minute.Se adauga apoi o rosie decojita si tocata marunt, sucul de lamaie si sare si se amesteca bine. Se lasa la foc mic 5-10 minute.
Cartofii se incearca cu o furculita sa fie fierti cat sa se poata taia rondele fara sa se rupa.Dupa ce am taiat rondelele, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline.Se presara sare, piper si amestecul de boia dulce si iute si usturoi(praf de usturoi am avut). Se baga la cuptor si cand s-au rumenit pe o parte scoatem tava si ii intoarcem pana se rumenesc si pe cealalta parte. Se serveste cu patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti trasi in unt cu usturoi cu garnitura de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|