Ingrediente
- Am folosit:
- 1 kg carne de curcan (piept)
- 2 oua
- 3 catei de usturoi
- 1 cartof
- 2 linguri gris
- cateva fire de patrunjel
- sare
- sos de ardei iuti
- chimen macinat
- 1 lingurita tika masala
- 1/2 lingurita chilly praf
- Pentru garnitura:
- 2 dovlecei
- 1 vanata
- 1 kg cartofi noi
- sare,boia
- chimen macinat
- 50 gr unt
Mod de preparare
Barcutele: Am macinat carnea de curcan impreuna cu patrunjelul,usturoiul si cartoful,apoi am pus peste carne 2 oua,grisul si condimentele si am amestecat bine.Am format cu mana barcutele (care sunt un fel de chiftele mai mari) si le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus deasupra lor cate un strop de ulei si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos.
Legumele le-am spalat bine si le-am taiat in bucati mai mari,le-am condimentat,am mai pus in tava o canuta de apa,untul si un strop de ulei si am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat-o si pe ea la cuptor pana cand legumele s-au patruns,apoi am luat folia si le-am mai lasat 10 minute pentru a prinde o culoare frumoasa.
Am servit barcutele de curcan cu legume alaturi de o salata de castraveti cu iaurt si patrunjel.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute de curcan cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|