Barcute de curcan cu legume la cuptor

Postat de papabundetot in Curcan
18 Mai 2014 | 7997 vizualizari
Barcute de curcan cu legume la cuptor

Ideea de barcute am vazut-o mai demult intr-o emisiune tv,doar ca acolo era vorba despre alt fel de carne si eu am ales astazi sa gatesc mai sanatos,asa ca am preferat curcanul:) si nu imi pare deloc rau de alegerea facuta pentru ca finalul a fost tare bun.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 kg carne de curcan (piept)
  • 2 oua
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cartof
  • 2 linguri gris
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • sos de ardei iuti
  • chimen macinat
  • 1 lingurita tika masala
  • 1/2 lingurita chilly praf
  • Pentru garnitura:
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 1 kg cartofi noi
  • sare,boia
  • chimen macinat
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Barcutele: Am macinat carnea de curcan impreuna cu patrunjelul,usturoiul si cartoful,apoi am pus peste carne 2 oua,grisul si condimentele si am amestecat bine.Am format cu mana barcutele (care sunt un fel de chiftele mai mari) si le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus deasupra lor cate un strop de ulei si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos.

Legumele le-am spalat bine si le-am taiat in bucati mai mari,le-am condimentat,am mai pus in tava o canuta de apa,untul si un strop de ulei si am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat-o si pe ea la cuptor pana cand legumele s-au patruns,apoi am luat folia si le-am mai lasat 10 minute pentru a prinde o culoare frumoasa.

Am servit barcutele de curcan cu legume alaturi de o salata de castraveti cu iaurt si patrunjel.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute de curcan cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc

Postat de ela2015

Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc

Curăţăm carnea de pieliţe si vinişoare şi o tăiem în bucăţi potrivite (la frigere oricum se mai strânge). Într-o tigaie încălzim 2-3 linguri de ulei şi...

Citeste continuarea

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

Postat de mosuletulene

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

Rulada de curcan: Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2014, 19:26
Sunt bune, dar să fie multe, că altfel mie mi-ar trebui vapoare, nu bărcuţe.
la 18.05.2014, 19:31
Unde-s vaslele?
la 18.05.2014, 19:33
la 18.05.2014, 19:34
Bune!
la 18.05.2014, 19:39
O flota intreaga ne-ar ajunge!)

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking