Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar

Postat de postavaru in Dulciuri
19 Dec 2010 | 6402 vizualizari
Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar

Mi-a placut tare mult reteta postata de Susu, asa ca le-am incercat. Sunt foarte frumoase si bune. Susu multumesc

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns
  • gem de piersici
  • gem de rabarbar

Mod de preparare

Se amesteca drojdia (eu am folosit uscata) cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se dizolva bine si se lasa sa creasca.

cernem faina intr-un castron. Punem in mijloc maiaua, ouale batute, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si esentele. Amestecam bine.

Adaugam laptele caldut si praful de sare si framantam.

Adaugam apoi treptat uleiul caldut si framantam bine pana nu se mai lipeste aluatul de mana.

Presaram faina deasupra, il acoperim si il lasam la loc caldut sa cresca pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut formam bilute egale pe care le mai lasam cateva minute la crescut pe masa de lucru, unsa cu ulei.

Aplatizam fiecare biluta, punem o lingurita de gem (sau orice alta umplutura vrem) si strangem la gura, ca un sac.

Punem bocceluta in tava tapetata cu hartie de copt si o aplatizam putin cu mana.

Taiem raze cu un cutit uns cu ulei (eu am folosit rola de pizza) si apoi rasucim razele formate in sens invers. Va arata ca o floare.

Lasam 10 minute sa mai cresca, apoi ungem cu oul batut.

Coacem floricelele in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se lasa apoi sa se raceasca si se servesc cu multa pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii

Postat de diaconta

Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii

Am pregatit mai întâi jeleul. Capsunii i-am taiat bucati,i-am amestecat cu coacazele si zaharul. Le-am lasat pâna au lasat putin sirop,apoi am pus vasul pe foc.Cand s-au...

Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata

Margarina, de la temperatura camerei, o mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam esenta si nuca de cocos. Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam treptat in compozitia de mai sus....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2010, 14:10
ce frumoase sunt!
la 19.12.2010, 14:13
susţin cele spune de doamna Găbiţa
la 19.12.2010, 14:23
Multumesc doamna Gabita
la 19.12.2010, 14:23
Ionela foarte frumos din partea ta ca nu o contrazici
la 19.12.2010, 14:25
Si eu sustin cele spuse de doamna Gabita......ca bine le mai zice ea .............

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking