Cornuri umplute cu gem si ciocolata

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
21 Sep 2013 | 12987 vizualizari
Cornuri umplute cu gem si ciocolata

Am tot vazut cornuri,cornulete si mi s-a facut pofta.M-am inspirat din reteta Crisulinei si un pic din cea a Laviniei,iar restul am bagat de la mine.Am mai plusat pe ici pe colo,la ingrediente....si mi-am facut damblaua....

Ingrediente

Aluat
  • 500 g faina grania
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • sare,un varf de cutit
  • 1 pliculet finess lamaie
Umplutura
  • gem de piersici de gradina si prune vinete
  • ciocolata cu 50% cacao
Pt.uns
  • 1 ou
  • miere
  • zahar brun

Mod de preparare

Intr-un castronel punem cubul de drojdie cu putin zahar si sare,diluam cu 2 lingurite de lapte caldut si adaugam o lingurita de faina,lasam sa creasca maiaua.Intr-un castron mai mare punem faina,in mijloc punem ouale,zaharul,sarea,untul si pliculetul de finess si adaugam laptele caldut,omopgenizand bine,apoi adaugam maiaua si framantam pana formam un aluat care se desprinde de pe maini si poate sa fie intins.Impartim in doua aluatul si formam doua bile pe care le intindem si le impartim in 8 tringhiuri.

Pe primele 8 le-am umplut cu gem iar restul de 8 le-am umplut cu ciocolata rasa.Le rulam,le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou,lasam la crescut cca 10 min,apoi le bagam la cuptorul incins cca 20-25 de min.Dupa 15 min le-am scos si le-am mai uns din nou cu ou.

Cand sunt coapte le ungem cu miere diluata cu putina apa si presaram zahar brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri umplute cu gem si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata frantuzeasca de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Desert inghetata frantuzeasca de vanilie

Laptele, frisca lichida, jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare se pun intr-o oala la foc si se tin pana ajung aproape de punctul de fierbere. Se ia oala de pe foc si se adauga esenta...

Citeste continuarea

Clatite cu unt si miere de albine

Postat de Dya

Clatite cu unt si miere de albine

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, adaugand ulterior laptele si apa. Mixam compozitia pana la omogenizarea completa. Cu ajutorul unui polonic, luam cate putin din compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2013, 20:00
no bine ca ti-ai facut damblaua da si la mine vreo doua
la 21.09.2013, 20:08
noroc ca am mancat ieri)
la 21.09.2013, 20:09
la 21.09.2013, 20:10
Timea,daca cereai 3 poate ma induram sa-ti dau...
la 21.09.2013, 20:10
Crisulino tu esti mancata,deci nu-ti mai dau...

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking