Ingrediente
Aluat
- 500 g faina grania
- 250 ml lapte
- 25 g drojdie proaspata
- 50 g unt
- 40 g zahar
- 2 oua
- sare,un varf de cutit
- 1 pliculet finess lamaie
Umplutura
- gem de piersici de gradina si prune vinete
- ciocolata cu 50% cacao
Pt.uns
Mod de preparare
Intr-un castronel punem cubul de drojdie cu putin zahar si sare,diluam cu 2 lingurite de lapte caldut si adaugam o lingurita de faina,lasam sa creasca maiaua.Intr-un castron mai mare punem faina,in mijloc punem ouale,zaharul,sarea,untul si pliculetul de finess si adaugam laptele caldut,omopgenizand bine,apoi adaugam maiaua si framantam pana formam un aluat care se desprinde de pe maini si poate sa fie intins.Impartim in doua aluatul si formam doua bile pe care le intindem si le impartim in 8 tringhiuri.
Pe primele 8 le-am umplut cu gem iar restul de 8 le-am umplut cu ciocolata rasa.Le rulam,le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou,lasam la crescut cca 10 min,apoi le bagam la cuptorul incins cca 20-25 de min.Dupa 15 min le-am scos si le-am mai uns din nou cu ou.
Cand sunt coapte le ungem cu miere diluata cu putina apa si presaram zahar brun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri umplute cu gem si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|