Crofne banatene

Postat de Criss in Dulciuri
15 Noi 2011 | 73684 vizualizari
Crofne banatene

O reteta delicioasa ce apartine Laurei Laurentiu.

Ingrediente

  • 500 de grame de faina 000
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana de lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr. Oetker
  • 60 de grame de unt sau margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • coaja de lamaie sau portocala

Mod de preparare

Faina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga apoi restul ingredientelor, se framanta aluatul pana devine elastic si nu mai e lipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.

Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul si se mai lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora. Preferabil sa se puna pe hartie de copt, pentru ca astfel se desprind mai usor si nu se lipesc.  

Se prajesc in ulei incins, la foc mic, avand grija sa nu se arda. Ideea e ca la aceste gogosi trebuie sa le se formeze o gaura in interior si un fel de guleras alb pe margini. Pentru aceasta ele se pun la prajit "cu capul in jos". Adica se iau de pe hartie si se pun la prajit cu partea superioara in ulei. Se scot pe hartie absorbanta (role de bucatarie) si se pudreaza cu zahar. Se observa "gulerasul". Si "gaura" din dotare. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crofne banatene

Postat de rocsi_1612

Crofne banatene

Intr-un castron amestecam zaharul, drojdia, 3-4 linguri de lapte si lasam 10 minute deoparte. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Adaugam untul, galbenusurile, amestecul de drojdie, coaja...

Citeste continuarea

Crofne banatene

Postat de MotanLaOale

Crofne banatene

Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina. Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2011, 10:01
la o asa bunatate era musai sa ajung prima ca sa pot papa cat vreau
la 15.11.2011, 10:05
ce interesanta chestia cu asezatul in baia de ulei
chiar nu stiam
la 15.11.2011, 10:08
Gabytza,
la 15.11.2011, 10:08
Dia, tehnica ii apartine tot Laurei. Cred ca toate avem de invatat de la ea.
la 15.11.2011, 10:12
Da' bine mai arataaaaaaaaaaaa

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking