Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid

Postat de pusikmea in Dulciuri
7 Mai 2011 | 12115 vizualizari
Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid

O retete de croissante delicioase si usor de facut in comparatie cu croissantele preparate din aluatul de foietaj clasic care implica mai multa munca. Multumesc Laura Laurentiu pentru reteta.

Ingrediente

pentru foietaj:

  • 500 de grame de faina
  • 300 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 5 grame de drojdie
  • 125 grame de margarina
  • 70 de grame de faina
  • galbenus pentru uns deasupra

pentru umplutura:

  • finetti

Mod de preparare

Punem drojdia impreuna cu zaharul si putina apa calda ( din cei 300 ml apa) la dospit intr-un loc calduros, pentru 15-20 de minute.

Dupa ce a dospit drojdia, adaugam celelalte ingrediente (in afara de margarina si cele 70 g faina ) si framantam energic pana aluatul devine unul elastic nelipicios ( daca mai este nevoie se adauga dupa caz, faina sau apa).

Lasam aluatul sa creasca o ora, la loc calduros, acoperind vasul cu un prosop curat.

Intre timp amestecam margarina rece cu 70 de g faina.

Dupa ce a crescut ungem masa de lucru cu ulei si rasturnam aluatul pe care il intindem intr-o foaie cat de cat rotunda, peste care intindem amestecul de margarina si faina.

Aluatul uns se imparte in 8 parti aproximativ egale, crestand dinspre margine spre centru.

Se pliaza fiecare "sector de cerc" catre mijloc, acoperinu-se cu cel opus, astfel formandu-se o minge.

Intindem imediat mingea intr-o foaie aproximativ egala cu prima, pe care o crestam din nou in 8 parti egale, apoi se repeta plierea, formandu-se o minge pe care o lasam sa se odihneasca 3 minute pe masa de lucru.

Impartim aluatul in 2 parti egale.

Intindem o foaie rotunda pe care o impartim din nou in 8 partie egale.

Asezam finetti la baza fiecarui triunghi, ruland catre mijloc.

La fel procedam si cu jumatatea cealalta de aluat.

Ungem croissantele cu galbenus de ou, dupa care dam la cuptorul preincalzit 10 minute la foc potrivit, apoi inca 20 de minute la foc mic pana se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornuri bicolore

Postat de merisor67

Cornuri bicolore

Ingredientele sunt aceleasi ca in reteta Margaretei, dar cantitatile difera pe alocuri. Mi-a lipsit coaja rasa de lamaie si portocala, am consumat tot, la cozonacii de la sarbatori si nu m-am...

Citeste continuarea

Nutellotti

Postat de caroline

Nutellotti

Nutella va trebui sa fie la temperatura camerei. Daca preparati acesti biscuiti iarna,cand crema de ciocolata este mai dura,este suficient sa o topiti putin in cuptorul cu microunde.Daca insa este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2011, 09:10
la 07.05.2011, 09:25
cat de bine arata!
la 07.05.2011, 09:39
vreau si eu
la 07.05.2011, 10:04
Excelente draga mea perfecte la o cafea
la 07.05.2011, 10:22
foarte reusite!!! si prezentarea e super

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking