Croissants

Postat de postavaru in Dulciuri
28 Mai 2011 | 6682 vizualizari
Croissants

O dimineata de weekend insorita si o cafea neagra. Oare ce lipseste? Va spun eu: niste croissante calde si pufoase. Ma obsedau de multa vreme aceste bunatati, pe care le-am vazut la Gaby. Din lipsa de timp insa, au fost amanate, pana acum. Ce pot sa va spun despre aceste bunatati: sunt bune, bune, bune si nu le recomand celor care tin dieta, pentru ca nu prea te mai poti opri din mancat

Ingrediente

  • 550-600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 40 g zahar
  • 250-280 ml lapte rece
  • 250 g unt + 2 linguri unt
  • 2-3 linguri faina
  • 1 ou
  • faina pentru pudrat masa de lucru

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Cernem faina intr-un bol peste care adaugam drojdia lichefiata , sarea si 2 linguri unt.

Adaugam apoi treptat laptele rece si framantam pana obtinem un aluat destul de tare si nelipicios. Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina iar daca este prea tare mai putem adauga lapte. Invelim in folie amimentara.

Amestecam 200 g unt cu 2-3 linguri de faina si modelam apoi amestecul in forma unui cub.

Dam la frigider pentru 1 ora atat aluatul cat si cubul de unt. Scoatem apoi aluatul pe masa infainata si intindem o foaie de ~ 10 cm. Intindem si untul intr-un patrat putin mai mic decat foaia de aluat.

Pozitionam untul in mijlocul foii si acoperim cu colturile opuse de aluat.

Intindem "pachetul" in foaie dreptunghiulara cu latura lunga de ~ 30 cm. Impachetam aluatul pe latura lunga, pana la jumatate. Acoperim cu cealalta jumatate.
Sulul astfel format il impachetam pana la jumatate iar apoi acoperim cu cealalta jumatate.

Sper ca din imagini sa intelegeti mai bine tehnica de impaturire a aluatului.

Aluatul astfel impachetat il acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.

Scoatem din frigider si intindem aluatul in foaie dreptunghiulara, la fel ca prima data. Ungem aluatul cu cele 50 de grame de unt ramase si impaturim ca la
pasul anterior. Infoliem aluatul si dam la frigider pentru inca o ora.

Repetam procedeul de inca doua ori, fara a mai unge cu unt. Dupa fiecare impaturire dam la frigider pentru o ora.

Dupa ce l-am intins si impaturit pentru ultima data :), il acoperim cu folie si lasam la frigider peste noapte.

A doua zi scoatem aluatul si intindem o foaie dreptunghiulara. Taiem aluatul in triunghiuri pe care le crestam usor la baza.
Rulam apoi cornurile dinspre baza spre varf, intinzand putin varful pentru a forma mai multe straturi.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa stea 15-20 de minute, la temperatura camerei.

Ungem apoi cu ou batut cu 2 linguri de apa si bagam la cuptorul incins la 180 de grade si coacem pana se rumenesc frumos deasupra.

Pentru resturile de aluat am luat modelul Gabitzei si am facut catva patratele umplute cu gem. Acestea au disparut primele :).

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissants" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri cu ciocolata - Croissants

Postat de miha

Cornuri cu ciocolata - Croissants

Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si laptele rece. La inceput se amesteca cu o furculita pana faina se transforma in coca,...

Citeste continuarea

Croissants

Postat de aziz

Croissants

Facem un aluat din faina ,sare,zahar,doua linguri unt,lapte si drojdie.Trebuie sa obtinem un aluat ferm si nelipicios.Invelim aluatul in folie si dam la frigider o ora. Cele 250 gr de unt rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2011, 19:24
e nebunie cum arata...la favorite, se stieee treb sa le incerc si eu
la 28.05.2011, 19:27
oooooooooooooo....cred ca deja imi e rau daca nu mananc
la 28.05.2011, 19:29
Ancuta draga arunca cu unu in mine
la 28.05.2011, 19:29
Deyu sunt o nebunie si la gust. Le-am visat si noaptea inainte sa le fac
la 28.05.2011, 19:30
Rocsi te servesc virtual

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking