Cornuri pufoase cu nuca si cacao

Postat de postavaru in Dulciuri
16 Apr 2011 | 29110 vizualizari
Cornuri pufoase cu nuca si cacao

Mi-au placut tare mult aceste cornuri cand le-am vazut la Miha. Au iesit niste cornuri pufoase si bune. Am gasit aluatul pentru cozonacii de Pasti. De data aceasta am framantat cu robotul, sa vad daca vor creste frumos. Rezultatul m-a multumit pe deplin iar efortul s-a redus considerabil :).

Ingrediente

  • 2 oua
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 g lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala

Umplutura:

  • 200 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 albus
  • lapte fierbinte (cat cuprinde)
  • 1 galbenus (pentru uns)

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si o lingura de zahar si lasam 10-15 minute pana creste.
In vasul robotului am pus faina si restul de zahar. Am adaugat maiaua, ouale si coaja de portocala si am pornit robotul.
Am adaugat apoi sarea si laptele caldut, in fir subtire. A urmat apoi untul toit, dar nu fierbinte. Am lasat sa framante pana a devenit un aluat elastic, care nu se mai lipea de peretii vasului.

Am rasturnat aluatul intr-un castron, am acoperit si l-am lasat la loc caldut, pana si-a dublat volumul (~1 ora si jumatate).

Intre timp ne ocupam de umplutura. Amestecam nuca macinata cu zaharul, cacaoa si scortisoara. Adaugam apoi albusul batut spuma si esenta de rom. Amestecam si apoi adaugam laptele fierbinte, cate putin, pana obtinem consistenta dorita.

Am impartit aluatul in doua si din fiecare bucata am intins, pe masa usor infainata, o foaie rotunda groasa de ~ 0.5 cm. Taiem apoi foaia in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura si rulam inspre varf,
formand cornurile.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 15-20 de minute la crescut.
Ungem apoi cornurile cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte.

Coacem la foc mediu pana se rumenesc.

Pufoase, aromate si bune. Merg perfect langa un pahar cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri Bratislava

Postat de privatelaura

Cornuri Bratislava

Eu am folosit masina de framantat. Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul. In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1...

Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de lucy2002

Cornuri cu ciocolata

Cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie rasa, laptele caldut, ouale batute cu zaharul. Punem un pic de sare si framantam bine dupa care adaugam uleiul si framantam pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2011, 14:51
nu pot incarca pozele
la 16.04.2011, 15:21
eu nu am putut incarca decat titlul
la 16.04.2011, 15:29
foarte tare!
lasa tu! bine ca se incarca comentariile
la 16.04.2011, 15:33
eu nici titlu nu pot
la 16.04.2011, 15:35
Ancutoooooooo! nu le mai incarca, le vedem pe blog!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking