Croque Madame

Postat de Satisfyyourcravings in Sandvisuri
15 Noi 2012 | 5578 vizualizari
Croque Madame

Un sandwich cald cu brânză de capră şi gălbenuş de ou cremos. Rețetă moştenită de pe vremea în care era vegetariană şi atât, tocmai de aceea această retetă de Croque Madame nu conţine bacon sau alte mezeluri şi este mult mai simplistă decât reţeta clasică.

Ingrediente

  • 2 felii de pâine franţuzească cu unt
  • 2 linguriţe de unt
  • o felie de brânză de capră
  • busuioc uscat
  • un ou
  • salată proaspătă pentru servit

Mod de preparare

Pe una dintre felii se aşează brânza, se presară busuicul uscat şi se aşează cealaltă felie deasupra. Într-o tigaie se topeşte o linguriţă de unt, se adaugă sandwich-ul și se prăjește pe ambele părți apăsând ușor pe felii până când brânza începe să se topească și pâinea să capete o culoare brună. Se scoate pe o farfurie și se păstrează la cald. În aceeași tigaie, se topește untul rămas și se adaugă oul care se găteşte astfel încât gălbenuşul să aibă consistenţa mierii. Se așează oul peste sandwich și se servește cald împreună cu salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croque Madame" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Croque Madame/Croque Monsieur

Postat de simona72

Croque Madame/Croque Monsieur

Pregatim ingredientele, le scoatem din frigider, feliile de paine le punem la prajit si in acelasi timp facem si sosul Bechamel. Intr-o craticioara punem uleiul la incins, adaugam faina si cu...

Citeste continuarea

Croque madame

Postat de cristina1985

Croque madame

Se prajesc ochiurile in ulei (pe rand). Se pun sunca (pe care am taiat-o patrata) si cascavalul (care poate fi ras sau feliat) intre doua felii de paine, se apasa si se ung cu unt. Se prajesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2012, 23:13
la 15.11.2012, 23:16
tare mult imi place "madame" asta
la 16.11.2012, 09:08
Mai , fato ! Ai doar 22 de ani ! Sezi bland , banuiesc ca nu vrei sa ajungi maestru bucatar ca Cristi sau Sylvia !? Mai scoate-ti colegul ala de camera in oras , mi se pare cam palid si cam grasut de la atata mancare .
O zi buna , pofticioaso !
P.S.
Daca-ti faci su o poza normala , poate simt si eu ce-i pofta ! Hihihi , libidinos batran ce sunt !
la 16.11.2012, 09:18
la 16.11.2012, 09:37
excelent

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking