Croque Madame/Croque Monsieur

Postat de simona72 in Mancare copii
12 Iul 2019 | 4528 vizualizari
Croque Madame/Croque Monsieur

De senzatie acest mic dejun!!  "Meniu copii"

Ingrediente

  • Pentru 3 sandvisuri:
  • 6 felii de paine taraneasca cu seminte
  • 30 gr unt
  • 3 felii de cascaval
  • 3 felii sunca de Praga
  • 1-2 lingurite mustar(eu am folosit unul dulce)
  • 1 ou Ceapa verde(optional)
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 20 gr sau 1 lingura faina
  • 200-250 ml lapte
  • Sare, piper, nucsoara

Mod de preparare

Pregatim ingredientele, le scoatem din frigider, feliile de paine le punem la prajit si in acelasi timp facem si sosul Bechamel.

Intr-o craticioara punem uleiul la incins, adaugam faina si cu un tel tip para amestecam pana la incorporare. Lasati pe foc 1 minut, apoi adaugati treptat laptele (de preferat cald/fierbinte). Amestecati cu telul in tot acest timp. Cand sosul capata consistenta dorita si a inceput sa fiarba, inseamna ca este gata. Adaugati la final sare, piper si nucsoara rasa dupa gust, putin unt pentru gust si cremozitate.

Feliile de paine prajite se ung cu un strat subtire de unt. 3 felii se ung cu mustar (cele care vor fi baza), peste mustar se pun felii de cascaval si sunca. Feliile care vin deasupra se ung cu sos Bechamel, iar partea unsa va fi in interior(peste sunca). Se ung din nou cu sos Bechamel pe deasupra, se pune cascaval ras sau taiat cubulete, se aseaza sandisurile in tava captusita cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incins la 180 grade C,  pana se gratineaza/se rumenesc si branza se topeste.

Serviti cu ou ochi sau posat deasupra, asa cum v-am spus si in descriere. Merge de minune si cu salata sau cu ceapa verde. Minunate aceste sandisuri!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Croque Madame/Croque Monsieur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta crocodil (cu mere)

Postat de oanapl

Placinta crocodil (cu mere)

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete şi il amesteci cu făina şi sarea, pană obtii o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat şi oul bătut cu apa şi...

Citeste continuarea

Cosulete umplute

Postat de CameliaComan

Cosulete umplute

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.  Pregatire umplutura:  Batem cele 3 oua cu un praf de sare si piper dupa gust. Adaugam cele 2 linguri de lapte. Adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 12.07.2019, 19:02
Buuun, bun! Yummy!
la 12.07.2019, 19:03
Prima sosita, prima servita din unatate!
la 12.07.2019, 19:13
Mi-e fomica )
la 12.07.2019, 19:21
la 12.07.2019, 19:48

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking