Crostata cu mere si nuci ( de post)

Postat de aliliana in Prajituri
22 Mai 2014 | 3068 vizualizari
Crostata cu mere  si nuci ( de post)

Prajitura asta a fost ,, de dat". A fost buna, buna, buna...

Ingrediente

  • 70 g margarina plus 20 g pentru mere
  • 230 g faina
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 8 mere
  • 5-6 linguri zahar
  • zahari vanilat ( un plic) si scortisoara
  • 3 linguri nuci
  • 200 ml vin rosu
  • o lingurita amidon
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Foaia: margarina se framanta cu faina, sare si zahar, zahar vanilat. La final se adauga apa, se omogenizeaza bine si se da la rece.

Merele se curata de cotoare si se toaca cuburi. Nucile se prajesc. 

Intr-o oala punem zaharul si merele, le amestecam bine si cand zaharul incepe sa se caramelizeze  adaugam vinul, margarina si nucile si scortisoara. Le lasam pe foc pana ce merele se inmoaie putin si solutia se leaga . Se da la rece. 

Intr-o tava cu marginile detasabile intindem foaia. Intepam cu furculita din loc in loc. Foaia trebuie sa fie mai mare decat marimea tavii pentru a putea acoperi pe margini merele. Adaugam cu o lingura merele, se asezam bine si uniform. Zeama ramasa se amesteca cu o lingurita de amidon, se da pe foc pana se ingroasa si cand se racoreste putin se adauga peste mere.  Pliem marginile aluatului peste compotie si bagam la cuptor pentru 30 minute. 

La final se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu mere si nuci ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Crumble cu Piersici (Reteta Video)

Postat de Ina75

Crumble cu Piersici (Reteta Video)

Taiem piersicile in felii si le scoatem samburele. Punem piersicile taiate intr-un bol. Adaugam visinele scurse, 3 linguri cu zahar si amidonul din porumb. Amestecam bine pana la omogenizare....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foaie sfaramata

Postat de merisor67

Desert prajitura cu foaie sfaramata

Foi:  Mixam untul moale, tinut la temperatura camerei, cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza, apoi adaugam smantana mixand in continuare, laptele, esenta, sarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2014, 22:02
Ce combinatie buna!
la 22.05.2014, 22:04
Asta a fost de dat, n-am gustat nimic din ea.
la 22.05.2014, 22:04
Super delicioasa!
la 22.05.2014, 22:05
Parinte )
la 22.05.2014, 22:06

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking