Crêpes

Postat de caroline in Dulciuri
28 Oct 2013 | 4506 vizualizari
Crêpes

Am ales sa le denumesc altfel decat clatite deoarece au alte ingrediente decat clasicele clatite .Gustul si consistenta difera...merita incercate :)

Ingrediente

  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr faina
  • 125 ml frisca lichida
  • 125 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 40 gr unt

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam oul si cele doua galbenusuri.

Adaugam faina,friscalichida,laptele si zaharul.Amestecam totul bine.

Se adauga apoi untul la temperatura camerei. ( daca ati uitat sa scoateti untul din frigider din timp,e de ajuns sa il topiti intr-o tigaie si apoi sa il lasati sa se raceasca).

Punem o tigaie antiaderenta unsa cu ulei la foc potrivit.Luam din compozitie cu ajutorul unui polonic si turnam in tigaie.

Cand s-a copt pe o parte o intoarcem cu grija pe cealalta parte.Procedam astfel pana ce terminat intreaga compozitie.

Ungem mereu tigaia cu ulei inainte de a pune compozitia.

Eu am ales ca umplutura crema de ciocolata: am topit ciocolata cu gust de portocale impreuna cu frisca lichida.Am lasat sa se raceasca dupa care am folosit-o la crepes.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crêpes" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornuri cu gem de caise

Postat de katty

Desert cornuri cu gem de caise

Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale,...

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala cu branza

Postat de RODIMUR

Desert pasca traditionala cu branza

Se spală citricele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu și apoi se clătesc bine cu apă rece. Se pune făina albă în vasul pentru frământat, se face o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2013, 10:44
la 28.10.2013, 10:45
Interesante
la 28.10.2013, 10:46
bune
la 28.10.2013, 10:47
un deliciu
la 28.10.2013, 10:47
Minunate chiar o sa le incerc

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking