Ingrediente
- 1 ou intreg
- 2 galbenusuri
- 125 gr faina
- 125 ml frisca lichida
- 125 ml lapte
- 80 gr zahar
- 40 gr unt
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam oul si cele doua galbenusuri.
Adaugam faina,friscalichida,laptele si zaharul.Amestecam totul bine.
Se adauga apoi untul la temperatura camerei. ( daca ati uitat sa scoateti untul din frigider din timp,e de ajuns sa il topiti intr-o tigaie si apoi sa il lasati sa se raceasca).
Punem o tigaie antiaderenta unsa cu ulei la foc potrivit.Luam din compozitie cu ajutorul unui polonic si turnam in tigaie.
Cand s-a copt pe o parte o intoarcem cu grija pe cealalta parte.Procedam astfel pana ce terminat intreaga compozitie.
Ungem mereu tigaia cu ulei inainte de a pune compozitia.
Eu am ales ca umplutura crema de ciocolata: am topit ciocolata cu gust de portocale impreuna cu frisca lichida.Am lasat sa se raceasca dupa care am folosit-o la crepes.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crêpes" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|