Ingrediente
Pentru umplutura:
- 500 gr capsuni proaspete
- 3 tije rubarba
- Cateva frunze de lamaita(optional)
- 4 plicuri Green Sugar sticks
- Pentru crusta 1(care este optionala):
- 100 gr biscuitit digestivi cu scortisoara
- Pentru crusta 2(cea principala):
- 120 gr unt gras rece
- 4 plicuri Green Sugar sticks
- 220 gr faina
- 2-3 linguri lichior Amaretto sau esenta migdale
- 60-70 gr fulgi de migdale
Mod de preparare
In primul rand va spun ca eu am folosit de data asta Green Sugar in loc de zahar, care este un inlocuitor natural, cu zero calorii si zero indice glicemic. Nu este nici o problema daca nu-l aveti, folositi zahar alb sau zahar brut in locul lui…
Incepem desertul cu fructele. Le spalam, tijele de rubarba le curatam si le taiem in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile le taiem in jumatati sau sferturi daca sunt mai mari. Amestecam fructele, adaugam indulcitorul natural si frunzele de lamaita taiate marunt. Lsasam fructele deoparte 20-30 minute, cat ne permite timpul, fructele sa-si lase putin sucul.
Biscuitii digestivi se maruntesc la robot, cateva pulsatii, sa nu fie maruntiti foarte marunt, sa ramana si bucatele mai mari. Se pun biscuitii intr-un vas termorezistent. Peste biscuiti se pun in strat uniform fructele.
Pentru crusta: untul rece se taie in bucati, se pune in vasul robotului, se adauga faina si indulcitorul natural. Se porneste si se lasa robotul pana aluatul capata forma nisipoasa...in cateva secunde este gata (vezi foto). Peste aluat punem putin lichior sau esenta de migdale, adaugam si jumatate din fulgii de migdale si amestecam cu mana compozitia. O turnam peste fructe, o distribuim uniform. Peste crusta punem restul de fulgi de migdale. Dam vasul la cuptorul incins la 175-180 grade pentru 35-40 minute. Lasam desertul sa se raceasca, se poate servii rece sau caldut, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau frisca grasa batuta si indulcita. Sa fiti sanatosi si sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|