Crumble cu prune caramelizate

Postat de cris2711 in Prajituri
7 Sep 2013 | 4838 vizualizari
Crumble cu prune caramelizate

Mie nu imi prea place denumirea asta de Crumble,pe germana ii spune Streusel,suna mai frumos,zic io,na:)))),dar sa ramanem la varianta romaneasca de aluat faramitat,ca este cea mai frumoasa limba.Este foarte delicioasa si chiar simplu de preparat.

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 200 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 250 gr.faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 oua
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 0,5 pachet de praf de copt
  • 1,5 kg prune
  • Ingrediente aluat faramitat:
  • 180 gr. unt
  • 180 gr.zahar
  • 200 gr faina
  • 100 gr.migdale sfaramate

Mod de preparare

 

Prepararea aluatului :

Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine.

Se unge tava cu unt si se presara putina faina.

Se intinde aluatul pe toata suprafata tavii.

Prunele spalate,taiate pe jumatate,se elimina samburii ,se caramelizeaza intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar.

Apoi se pun peste aluat, in forma.

Intr-un castron se amesteca ingredientele de aluat faramitat si se imparte pe toata suprafata tavii,deasupra prunelor.

Se da la cuptor la 180° ,circa 50 de minute ,pana este aluatul faramitat auriu.

Eu am facut doar o jumatate de portie,ca pentru noi este prea mult,dar am scris ingredientele pentru o tava de cuptor.

Pofta buna,bucatarasi dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Moelleux au chocolat cu zmeura

Postat de RuxyRux

Moelleux au chocolat cu zmeura

Zmeura se spala si se scurge.  Intr-un vas se topeste untul pe baie de aburi si apoi in el se topeste ciocolata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Ouale se mixeaza cu zaharul si...

Citeste continuarea

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Postat de MotanLaOale

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2013, 18:52
Cel mai bun, aromat si rapid desert!
la 07.09.2013, 19:01
Super, super buna prajitura
la 07.09.2013, 19:02
la 07.09.2013, 19:05
bun si usor
la 07.09.2013, 19:08
buna buna

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking