Tarte crumble cu prune si gem

Postat de RuxyRux in Prajituri
16 Sep 2012 | 3055 vizualizari
Tarte crumble cu prune si gem

Un desert delicios cu aroma de.... toamna!

Ingrediente

  • 90 gr faina
  • 90 gr faina din fulgi de ovaz
  • 90 gr unt
  • 50 gr zahar brun( pudra)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • pudra de coaja de portocala
  • 1 borcan de gem de prune (facut in casa e ideal)
  • prune( 10 bucati mari )

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un vas, se adauga faina de ovaz( se pot macina fulgii in masina de cafea), zaharul brun pudra, apoi untul moale( dar rece), sarea, vanilia si pudra din coaja de portocale). Se framanta usor si se fac firmiturile de aluat. Aluatul este unul foarte fin.

Prunele se taie felii.

Daca avem hartiute pentru formele de tarta le vom folosi pentru a scoate usor prajitura, daca nu le vom servi direct din forma de tarta.

Asezam hartiutele in forme sau daca nu punem direct aluatul in ele cu o lingura, cam un sfert din forma, deasupra gemul ( camd doua linguri)si apoi prunele felii. Coacem la 190 de grade pentru 20 sau 25 de minute.

Indiferent cum le vom servi calde sau reci sunt minunate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte crumble cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cremsnit cu foietaj de casa

Postat de merisor67

Cremsnit cu foietaj de casa

Punem untul intr-un vas si il topim la foc mic, apoi dam deoparte, intr-un alt vas, jumatate din cantitate, iar peste cantitatea de pe foc adaugam uleiul si lasasam sa dea in clocot, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu coacaze rosii

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu coacaze rosii

Mai intai, tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/24 cm), asezam coacazele pe fundul tavii si presaram cele 2 linguri de zahar brun, apoi ne apucam sa pregatim compozitia. Mixam foarte bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2012, 19:11
Mmmmm tare as vrea si eu
la 16.09.2012, 19:13
crumble cu prune...o nebunie!am incercat si eu in urma cu ceva timp, si e fantastic!
la 16.09.2012, 19:15
vin la tine la masa
la 16.09.2012, 19:16
vreau si eu...
la 16.09.2012, 19:20
ce-mi place cum arata!!!

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking