Tarta cu prune si crumble

Postat de TAB1TA in Prajituri
28 Mar 2014 | 4106 vizualizari
Tarta cu prune si crumble

Inca de cand am vazut reteta la Timea am vrut sa o incerc. E delicioasa aceasta tarta. Multumesc!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • (coaja rasa de la o lamaie mica)
  • zeama de la lamaie
  • 1 ou
  • un varf de sare

Umplutura:

  • 1 lingura gris
  • 500 g prune (fara samburi)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Crumble:

  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • 100-120 g faina

Mod de preparare

Pregatirea aluatului:  

Se freaca untul cu zaharul si un varf de sare, se adauga oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.  Treptat se adauga faina amestecand pana se incorporeaza cam jumatate din cantitate, apoi se toarna compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si se framanta cu mana pana se incorporeaza si restul de faina. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se da la frigider timp de o ora.

Pregatirea prunelor: Se spala prunele, se taie in doua si li se scot samburii.

 Se scoate aluatul din frigider pe masa tapetata cu faina si se intinde o foaie rotunda putin mai mare decat tava in care urmeaza sa fie pusa.

Se unge tava cu pitin unt sau margarina, se aseaza aluatul in tava si se apasa usor cu degetele.

Se presara peste aluat o lingura de gris, apoi se aseaza jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune se pudreaza zahar vanilat si scortisoara.

Pentru crumble (aluat faramicios):  Intr-un bol se amesteca untul, cu zaharul si cu faina obtinandu-se un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat se framanta sau se rade peste prune.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru de 35-40 de minute pana se rumeste frumos deasupra.

 Se scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin se pudreaza cu zahar pudra. 

 Dupa ce s-a racorit, se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crumble cu caramel si prune

Postat de Irina

Crumble cu caramel si prune

Am pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si...

Citeste continuarea

Tarta cu prune si crumble

Postat de timea

Tarta cu prune si crumble

Pregatim intai aluatul:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2014, 00:33
Tot la ore tarzii vii cu bunaciuni
la 28.03.2014, 00:46
Vin si eu cand pot
la 28.03.2014, 05:13
tare buna
la 28.03.2014, 07:08
delicioasa!
la 28.03.2014, 07:59
buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking