Tarte crumble cu prune si gem

Postat de RuxyRux in Prajituri
16 Sep 2012 | 3069 vizualizari
Tarte crumble cu prune si gem

Un desert delicios cu aroma de.... toamna!

Ingrediente

  • 90 gr faina
  • 90 gr faina din fulgi de ovaz
  • 90 gr unt
  • 50 gr zahar brun( pudra)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • pudra de coaja de portocala
  • 1 borcan de gem de prune (facut in casa e ideal)
  • prune( 10 bucati mari )

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un vas, se adauga faina de ovaz( se pot macina fulgii in masina de cafea), zaharul brun pudra, apoi untul moale( dar rece), sarea, vanilia si pudra din coaja de portocale). Se framanta usor si se fac firmiturile de aluat. Aluatul este unul foarte fin.

Prunele se taie felii.

Daca avem hartiute pentru formele de tarta le vom folosi pentru a scoate usor prajitura, daca nu le vom servi direct din forma de tarta.

Asezam hartiutele in forme sau daca nu punem direct aluatul in ele cu o lingura, cam un sfert din forma, deasupra gemul ( camd doua linguri)si apoi prunele felii. Coacem la 190 de grade pentru 20 sau 25 de minute.

Indiferent cum le vom servi calde sau reci sunt minunate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte crumble cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf cu crema de capsuni

Postat de Creatsa

Guguluf cu crema de capsuni

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia. Adauga uleiul...

Citeste continuarea

Pufosenie cu visine

Postat de Dya

Pufosenie cu visine

Incepem prin a separa ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand acesta din urma s-a topit complet, incorporam esentele, sofranul si galbenusurile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2012, 19:11
Mmmmm tare as vrea si eu
la 16.09.2012, 19:13
crumble cu prune...o nebunie!am incercat si eu in urma cu ceva timp, si e fantastic!
la 16.09.2012, 19:15
vin la tine la masa
la 16.09.2012, 19:16
vreau si eu...
la 16.09.2012, 19:20
ce-mi place cum arata!!!

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking