Crumble cu prune caramelizate

Postat de cris2711 in Prajituri
7 Sep 2013 | 4852 vizualizari
Crumble cu prune caramelizate

Mie nu imi prea place denumirea asta de Crumble,pe germana ii spune Streusel,suna mai frumos,zic io,na:)))),dar sa ramanem la varianta romaneasca de aluat faramitat,ca este cea mai frumoasa limba.Este foarte delicioasa si chiar simplu de preparat.

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 200 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 250 gr.faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 oua
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 0,5 pachet de praf de copt
  • 1,5 kg prune
  • Ingrediente aluat faramitat:
  • 180 gr. unt
  • 180 gr.zahar
  • 200 gr faina
  • 100 gr.migdale sfaramate

Mod de preparare

 

Prepararea aluatului :

Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine.

Se unge tava cu unt si se presara putina faina.

Se intinde aluatul pe toata suprafata tavii.

Prunele spalate,taiate pe jumatate,se elimina samburii ,se caramelizeaza intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar.

Apoi se pun peste aluat, in forma.

Intr-un castron se amesteca ingredientele de aluat faramitat si se imparte pe toata suprafata tavii,deasupra prunelor.

Se da la cuptor la 180° ,circa 50 de minute ,pana este aluatul faramitat auriu.

Eu am facut doar o jumatate de portie,ca pentru noi este prea mult,dar am scris ingredientele pentru o tava de cuptor.

Pofta buna,bucatarasi dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Postat de simona72

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Perele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de...

Citeste continuarea

Diplomat cu mango

Postat de Oana

Diplomat cu mango

Gelatina se amesteca cu 2 linguri apa rece si se lasa sa se hidrateze Ses coate pulpa din fructul de mango si se toaca cubulete. Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2013, 18:52
Cel mai bun, aromat si rapid desert!
la 07.09.2013, 19:01
Super, super buna prajitura
la 07.09.2013, 19:02
la 07.09.2013, 19:05
bun si usor
la 07.09.2013, 19:08
buna buna

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking