Ingrediente
- PRENTRU CRUSTA
- 150g faina
- 65g zahar
- 80g unt
- un praf sare
- PENTRU UMPLUTURA
- 500g visine
- 6 linguri zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura cu varf amidon alimentar
- unt pentru uns formele
Mod de preparare
Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii.
Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.
Se ung formele cu unt (eu am folosit 4).
Se imparte amestecul cu visine in cele patru forme uniform.
Se amesteca intr-un bol untul rece taiat cubulete cu faina, zaharul si praful de sare pana se obtine un aluat sfaramicios.
Se imparte aluatul in mod in mod egal, in forme, peste visine.
Se dau formele la cuptor, la foc mediu, 30-35 minute pana se rumeneste usor crusta.
Se lasa la racit.
Se pot pudra cu zahar sau servi cu o cupa de inghetata deasupra.
Eu le-am mancat asa simple si au fost foarte bune.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
|