Ingrediente
- gogonele curățate și feliate 2000 g,
- castraveți curățați și feliați 2000 g,
- conopidă curățată și mărunțită 2000 g,
- gogoșari curățați și feliați 1000 g,
- ardei kapia curățați și feliați 1000 g,
- morcovi curățați și feliați 1000 g,
- ceapă galbenă curățată și feliată 1000 g,
- hrean 2 bucăți,
- sare neiodată 3 linguri,
- oțet din vin 1000 ml,
- apă plată 2000 ml,
- zahăr tos 3 linguri,
- mixt de condimente pentru murături de la Fuchs 3 pachete ( semințe de muștar, semințe de mărar, piper , coriandru, boabe de ienupăr, cuișoare, foi de dafin, chili, ienibahar).
Mod de preparare
Legumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru murături, inițial am zis că sunt prea puține ingredeinte, dar când aduni 2+2+2... ajungi la 10000 de grame :)) Între timp se pune la fiert oțetul cu apa, sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul. Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestcă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, larece, până a doua zi. Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas. Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat. Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Csalamadé sau amestec de murături feliate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|