Cuburi date prin glazura (Prajitura tavalita)

Postat de mirela0911 in Prajituri
4 Mai 2015 | 6321 vizualizari
Cuburi date prin glazura (Prajitura tavalita)

Indiferent ce denumire are, rezultatul este acelasi. Nu le-am facut de foarte mult timp, le-am vazut in ultima vreme pe site si am zis sa le prestez si eu. Copiii au fost cei mai incantati!

Ingrediente

Blat:

  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua mari
  • 4 lg miere
  • 1 lgt coaja rasa de portocale
  • 2 lgt rase de bicarbonat de sodiu
  • 400 ml lapte
  • 500 g faina

Glazura:

  • 320 g zahar pudra
  • 7-8 lg cacao
  • 200 g unt
  • 8 lg lapte
  • 200 g nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul: Se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi coaja rasa de portocale si mierea. Se amsteca bine apoi se toarna laptele, faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru cca 35-40 minute (sa treaca testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.

Glazura: Intr-o craticioara se amesteca zaharul pudra cu cacaoa, se adauga untul si laptele si se pune pe foc incet sa se incalzeasca si sa se topeasca untul, amestecand continuu pana la omogenizare.

Blatul se taie in cubulete in marimea dorita (mie mi-au iesit 80 de bucati). Intr-o farfurie se pune nuca de cocos si o asezam la indemana. Se ia glazura de pe foc. Cu ajutorul unei furculite luam cate un cub, il dam prin glazura apoi prin nuca de cocos. Se aseaza pe un platou si continuam pana la epuizarea cuburilor.

Se lasa sa se intareasca glazura dupa care se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi date prin glazura (Prajitura tavalita)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu prune

Postat de mena29

Prajitura cu prune

 Spala prunele si curata-le de samburi. Eu am avut prune mai micute si le-am lasat jumatati. Daca sunt mai mari, taie-le in sferturi. Presara 2 linguri de zahar pe ele si lasa-le asa intr-un...

Citeste continuarea

Desert - Clafoutis cu cirese

Postat de Oana

Desert - Clafoutis cu cirese

  U nge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2015, 17:17
E minunată.. cu asta m a așteptat sora mea, se simțea gustul de miere si combinată cu cocos...era o nebunie de arome. Bravo Mirela
la 04.05.2015, 17:17
bunnn <3
la 04.05.2015, 17:20
Ce bună ar fi o tăvălită !
la 04.05.2015, 17:28
Multumesc Ildi! Demult nu mai mancasem nici eu si ii uitasem gustul! E intr-adevar minunata!
la 04.05.2015, 17:30
Robert multumesc!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking